آشنایی با غذاهای سنتی اصفهان

معروف ترین غذاهای سنتی استان اصفهان

غذاهای سنتی اصفهان، از جمله مواردی ست که در هنگام سفر به این شهر نمی توان از آن چشم پوشی کرد و چشیدن طعم هر کدام از غذاهای سنتی می تواند تجربه ای بسیار خوشمزه و لذت بخش باشد. از جمله غذاهای اصفهان می توان به بریانی، حلیم بادمجان، کباب مشتی یا کباب زردک، اشکنه، شله بریان، یخمه ترش، آش شله قلمکار، آش اوماج، کله جوش، کوکو قندی، آش سماق، ماش و قمری، به پلو، اوماج چغندر، نخود آب، کوفته شوید باقالی، تاس کباب و… اشاره کرد که در ادامه شما را با چند مورد از این غذاها آشنا می کنیم.

حلیم بادمجان

حلیم بادمجان یکی از غذاهایی است که ممکن است در نقاط بسیاری از کشور پخت شود و در شهرهای مختلفی طرفدار داشته باشد اما در اصل از غذاهای سنتی اصفهان می باشد. برای تهیه ی این غذا به مقداری گوشت، بادمجان، برنج، کشک، لوبیا سفید، پیاز، نعنا داغ، نمک و فلفل نیاز هست.

برای آماده شدن غذا باید دقت داشته باشید که حلیم بادمجان به شکل کِشدار درآید و برای این موضوع بهتر است از گوشت گردن استفاده شود. در واقع وقتی حلیم بادمجان کِش بیاید، معلوم می شود که غذا به خوبی پخته شده است.

اشکنه

اشکنه یک غذای سنتی اصفهان است که تهیه آن بسیار آسان و سریع انجام می شود و در قدیم بسیار استفاده می شده است. برای تهیه اشکنه به مقداری سیب زمینی، تخم مرغ، شنبلیله خشک، پیاز و روغن نیاز هست. اشکنه یک غذای بسیار مفید است که مناسب فصل زمستان و سرماست.

سوغات و غذاهای محلی اصفهان,غذا های سنتی اصفهانی,غذاهاي سنتي اصفهان,

بریانی

از مشهورترین غذاهای سنتی اصفهان که طعمی لذت بخش دارد، بریانی است. مواد لازم برای تهیه این غذا گوشت، پیاز، نعنا، دارچین، زعفران و کشک می باشد. ظاهر بریانی چیزی شبیه همبرگر است و می توان روی آن را با خلال بادام و زعفران تزئین کرد، سپس به همراه ریحان و دوغ طعم بی نظیر آن را امتحان کرد.

آش سماق

یکی ازخوش طعم ترین آش های اصفهان آش سماق است که برای تهیه آن ابتدا برنج را بر روی حرارت می پزند و سپس مقداری سبزی آش به آن اضافه می کنند. بعد از اضافه نمودن سبزی، گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه را با هم ترکیب کرده و شکل می دهند، سپس در آش می اندازند تا خوب بپزد و بعد از آن سماقی را که خیسانده شده و از صافی رد شده به آش اضافه می کنند. به همین صورت آش تا زمانی که جا بیفتد، روی حرارت باقی می ماند.

یخمه ترش

یکی دیگر از غذاهای محلی اصفهان که امروزه کمتر پخت می شود، یخمه ترش است. برای تهیه این غذا ابتدا گوشت گوسفند را همراه با آب روی حرارت قرار می دهند تا پخته شود و مقداری زردچوبه به آن اضافه می کنند. وقتی گوشت به حالت نیم پز در آمد، برگه زردآلو، به و آلو به آن اضافه می کنند. وقتی کمی پخته شدند، برنج را به آن ها اضافه کرده و صبر می کنند تا آب آن بخار شود. بعد از آن که آب بخار شد، همه مخلوط را می کوبند تا له شود و هسته میوه ها را از آن جدا می کنند، به آن شکر اضافه می کنند و برای بار دیگر روی حرارت قرار می دهند. شیرینی آن را می توان با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.

غذاهای خیابانی اصفهان,نام غذاهای سنتی اصفهان,سوغات و غذاهای محلی اصفهان,

خورش ماست

یکی از غذاهای سنتی خاص و خوش طعم اصفهان، خورش ماست است که ظاهر آن با غذاهای خورشتی دیگر متفاوت است و رنگ آن زرد و ممکن است شبیه فرنی به نظر برسد. مواد لازم برای تهیه ی این غذای سنتی اصفهان، ماست چکیده، مرغ یا گوشت، زرده تخم مرغ، زرشک، زعفران، خلال پوست پرتقال، شکر، نمک و زردچوبه است که در نهایت طعمی ملس به این غذا می بخشد.

برای پخت این غذا در ابتدا شکر و ماست را روی حرارت قرار می دهند و بعد از کمی گوشت را به آن اضافه کرده و حرارت می دهند و در آخر زعفران و گلاب به آن اضافه می کنند. برای تزیین آن می توان از خلال بادام، پسته و زرشک استفاده کرد.

نخود آب

نخود آب یکی دیگر از غذاهای سنتی اصفهان است که تهیه آن به مواد زیادی نیاز ندارد. برای تهیه نخود آب باید مقداری نخود را از شب قبل بخیسانید. مقداری پیاز را بر روی حرارت تفت دهید آن گاه نخود های خیس خورده را همراه آب به پیاز اضافه کنید، سپس مقداری نمک، فلفل، زردچوبه روی آن ها بریزید. نخود ها روی حرارت می مانند تا کاملاً پخته شوند بعد از اینکه پخته شدند مقداری آرد را در یک استکان آب حل می کنیم و به نخودها اضافه می کنیم.

غذا های سنتی اصفهانی,غذاهاي سنتي اصفهان,غذاهای خیابانی اصفهان,

کله جوش

کله جوش یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که با نام های دیگری نیز مثل کالا جوش، دوغ گرمه، قروتی، کال جوش، کشک جوش در نقاط مختلف شناخته می شود. پخت آن خیلی سریع و ساده انجام می شود. برای تهیه این غذا از کشک، نعنا خشک، پیاز، گردو، نمک و فلفل استفاده می شود. این غذا را می توان با نان سنگک سرو کرد. این غذا به دلیل کشک زیادی که در آن وجود دارد، منبعی از کلسیم است.

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *